Klassisk Ballett

 

Vi har ballettklasser for alle barn, ungdom og voksne fra og med førskolealder til godt voksne. Enten du er nybegynner eller ønsker å satse på klassisk ballett har vi ett tilbud til deg. Det er spesielt viktig i klassisk ballett at du tar kontakt med oss før du melder deg på kurs. Slik at vi kan veilede deg til riktig nivå og intensitet. 

Vinderen Dansestudio kan tilby lærerike ballettklasser, hvor hver enkelt elev vil bli sett, får personlig oppfølgning og blir ivaretatt. Våre ballettpedagoger har høyere utdannelse og over femten års undervisningserfaring. De underviser innen Cecchetti metoden, både pensumsrelaterte klasser og friklasser. Det som skiller Cecchettimetoden fra andre ballettstiler er at den er koreografert med tanke på kroppens anatomi. Det betyr at det er fokus på riktig og trygg trening. Dette gjenspeiler seg også i et krav om grundig undervisning som er godt gjennomtenkt pedagogisk. Den tar hensyn til barnets utviklingen og krever ikke mer en hva et barns kropp kan klare i ulik alder. Barna utvikler koordinasjon, kondisjon, sans for rytme og musikalitet, samt selvdisiplin og selvsikkerhet. I denne ballettstilen lærer elevene å tenke på bevegelsene i armer, ben og hode i en sammenheng, flyt er meget viktig. Det vektlegges også at bevegelsene blir gjort med innlevelse og med danseglede.

Vinderen Dansestudio tilbyr alle sine klassisk elever å ta eksamen; enten intern eksamen under Cecchetti Norge eller en ekstern eksamen under Imperial Society of Teachers in Dancing (ISTD). Begge eksaminasjoner inneholder individuell vurdering med karakter av en detaljert ballettklasse, med solodans og tåspiss (på de mer avanserte nivåer). Ved bestått vurdering vil jentene får utdelt diplom. Eksamen er en fin motivasjonsfaktor for barna og det gir de ett konkret mål å jobbe mot. På eksamen vurderes barnas danseglede, teknikk og musikalitet. Eksamen på høyere nivå er også ett dokument som gir poeng du kan legge til ditt vitnemål på ungdomskole/videregåendeskole eller høyskole nivå. Så det er viktig å ta vare på ditt diplom etter bestått eksamen så du kan legge det til ditt vitnemål.

Vinderen Dansestudio har sitt eget kompani for de som elsker ballett og vil danse mer enn de klassene som finnes på den ordinære timeplanen. Her kan du lese mer om BaViDa og finne ut hvordan du kan søke opptak!

Klassisk ballet er grunnlaget til teknikken i alle danseformer. Du vil oppleve økt kroppsbeherskelse, bedre koordinasjon, fleksibilitet og få bedre holdning. Barna utvikler koordinasjon, kondisjon, sans for rytme og musikalitet samt selvdisiplin og selvsikkerhet. En ballettklasse er satt sammen av fire deler; en rekke øvelser ved barren (stangen), øvelser i senter (rolige, sakte store trinn) og allegro (ulike hopp) øvelser og trinn over gulvet. Klassene avsluttes gjerne med en koreografi.

Her finner dere bilder fra diverse forestillinger og event

  

Til dere som er på facebook; bli gjerne med i gruppen til Cecchetti Ballett på Vinderen Dansestudio. Der kommer også informasjon, bilder og andre ting. Her er link.