Sminke til forestillinger

Scenesminke for Kompaniet & BaViDa

 Start alt med ren hud godt smurt med fuktighetskrem slik at du ikke har tørre områder .

Sminke for scenen handler om gjøre ansiktstrekkene våre tydelige slik at vi synes godt på scenen, tenk på at en matt finish gjør seg best i sterkt scene lys :) Foundation eller en farget dagkrem samt concealer er fint for 6.-7. Klasse og oppover.

  1. Øyenbryn - fremhev dine bryn med en farge som passer deg, unngå at de blir for mørke. Påfør med en blyant eller pulver farge i lette strøk og bygg opp fargen gradvis. Om ønskelig bruk en bryn gel for å holde “ville” bryn i sjakk
  2. Øyne - Det aller viktigste her er mascara som du legger både på øvre og nedre vipper. Dersom du er 6.-7. Klasse og oppover (eller har noen som kan hjelpe deg) legg i tillegg på eyeliner. Følg vippenes naturlige bue i overkant og lag en liten vinge på slutten. Jo mer du øver jo enklere blir dette. En våt eyeliner er absolutt det beste valget for dette
  3. Kinn - bruk en rosa/rød farge som du legger på med en rund større børste. Smil slik at du ser hvor kinnene dine stikker ut og start der med runde bevegelser som kan fortsette litt utover mot ørene.
  4. Munn - en rød, matt farge er det aller fineste på scenen! Da synes de flotte smilene våre selv for de som sitter litt lengre bak i salen ;)

 

6.-7. Og oppover (og for deg som har lyst å øve eller får litt hjelp)

  1. Øyenskygge - start med en lys base over hele øyelokket. Finn globallinjen og farg denne buen med en øyenskygge i dyp brun. Med samme farge blander du inn mot midten fra ytre og indre hjørne slik at det bare er midten av øyelokket og under brynet som er lyst. Dette skaper illusjonen av store, åpne øyne. Et godt tips er å gradvis bygge opp fargen til du får ønsket resultat. Du kan også gå over eyelineren etter at du er ferdig med øyenskyggen.
  2. Contour - du kan legge en lett contour langs linjen du får når du suger kinnene inn. Denne skal ligge som en trekant fra øre mot munn, men ikke komme for langt inn. Vær forsiktig med dette, da mørk contour ofte kan komme over som “møkkete” i scenelyset ;)

 

Her det øvelse som gjør mester, så det er bare å prøve seg frem og ha det gøy !

Forslag til rimelige og gode sminke produkter

Produktene som nevnes her fås kjøpt på H&M, Cubus, Normal og Vita bl. andre.

Hud

Farget dagkrem - Garnier BB cream ca 120 kr.
Foundation - Maybelline Fit Me Matt+Poreless ca 120 kr.
Pudder - Isadora Ultra Cover Powder ca 130kr.
Concealer - Maybelline Fit Me concealer ca 100 kr.
Blush - Maybelline Fit Me Blush ca 100 kr.

Øyne

Mascara - Loreal Volume Million Lashes Feline ca 100 kr
Eyeliner - H&M Precision Eye Marker ca 80 kr (våt eyeliner)
Øyenskygge - H&M Curated Eye Quad Beige ca 100 kr (Pallet med lys base samt flere fine bruntoner)

Lepper

MAC Retro Matte Lipstick Ruby Woo 190 kr. (Litt dyrere, men absolutt min favoritt og den varer lenge)

Koster/Svamper

Både Normal og H&M selger fine sett som inneholder de kostene du trenger. De viktigste er en større rund kost til blush, samt et par til øyenskygge (evt en blender kost til øyenskyggen som er litt mer fluffy).