Eksamen

Eksamen i Cecchetti Classical Ballet

Vinderen Dansestudio tilbyr alle sine klassisk elever å ta eksamen; enten intern eksamen under Cecchetti Norge eller en ekstern eksamen under Imperial Society of Teachers in Dancing (ISTD). Begge eksaminasjoner inneholder individuell vurdering med karakter av en detaljert ballettklasse, med solodans og tåspiss (på de mer avanserte nivåer). Ved bestått vurdering vil jentene får utdelt diplom.

Eksamen er en fin motivasjonsfaktor for barna og det gir de ett konkret mål å jobbe mot. På eksamen vurderes barnas danseglede, teknikk og musikalitet. Det finnes to ulike eksamenstyper: Klasse-eksamen og grade-eksamen. På en klasse-eksamen vil jentene gå inn på eksamen i grupper på tre-fem elever sammen med sin pedagog. Pedagogen vil holde en vanlig klasse som vi har øvet på og forteller hvilke øvelser som skal danses og kan hjelpe om de skulle glemme noe. Denne ekamen inneholder også improvisasjon. På grade-eksamen går jentene inn to og to uten pedagog og viser øvelser vi har øvet på på forhånd. Denne eksamen inneholder også teori-spørsmål.

Her kan du lese mer om eksamen under ISTD.

All eksamenstrening inngår i vanlig kursavgift, men selve eksamen og generalprøveworkshop må betales i tillegg.

Oversikt over antall eksamenselever tidligere år:

2020: 59 elever

2019: 54 elever

2018: 43 elever

2017: 64 elever

2016: 68 elever

2015: 77 elever

2014: 75 elever

2013: 65 elever

2012: 55 elever

2011: 54 elever

2010: 38 elever

Pianist!

Ballett eksamen blir alltid danset etter levende piano musikk. Dette gjør at eksamensklassene er levende og mer spennende. Jentene er nødt til å innrette seg etter pianisten som spiller i noe ulikt tempo og varierende rytmer. Dette vil øke gehør, rytme og utvikle musikalitet. Vi har egen eksamenspianist som kommer til oss fra England; Jonathan Gait.

 

Her ligger forklaring til poengskjema i forbindelse med eksamen:

Primary + Standard 1

Grade 1

Grade 2 + 3 + 4

Standard 4 + 5

Grade 5 + 6

Intermediate foundation + Intermediate

Advanced 1 + 2