Klassisk Ballett

image

Denne stilen oppsto på 1400-tallet under renessansen i Italia. På 1600 tallet utviklet den seg videre ved det Franske hoffet og på 1800-tallet og romantikken ble klassisk ballett til det vi kjenner til i dag. En ballettklasse er satt sammen av fire deler; en rekke øvelser ved barren (stangen), øvelser i senter; adagio (rolige, sakte store trinn) og allegro (ulike hopp) øvelser, og trinn over gulvet. Klassene avsluttes gjerne med en koreografi. Klassisk ballet er grunnlaget til teknikken i alle danseformer. Du vil oppleve økt kroppsbeherskelse, bedre koordinasjon, fleksibilitet og få bedre holdning.

Hver eneste vår setter vi opp en stor klassisk forestilling!

Du kan danse klassisk ballett på Vinderen Dansestudio på mandag-torsdag og enkelte lørdager.

 

EKSAMEN:

Vi kan tilby de fleste av våre klassiske elever å ta internasjonale eksamener i klassisk ballett. Vi underviser da i Cecchetti Classical Ballet. Det som skiller Cecchettimetoden fra andre ballettstiler er at den er koreografert med tanke på kroppens anatomi. Det betyr at det er fokus på riktig og trygg trening. Dette gjenspeiler seg også i et krav om grundig undervisning som er godt gjennomtenkt pedagogisk. Den tar hensyn til barnets utvikling og krever ikke mer en hva et barns kropp kan klare i ulik alder. Barna utvikler koordinasjon, kondisjon, sans for rytme og musikalitet, samt selvdisiplin og selvsikkerhet. I denne ballettstilen lærer elevene å tenke på bevegelsene i armer, ben og hode i en sammenheng, flyt er meget viktig. Det vektlegges også at bevegelsene blir gjort med innlevelse og med danseglede.

Du kan ta eksamensklasser på Vinderen Dansestudio på mandag-torsdag og alle klasser er delt inn etter nivå. Ta derfor kontakt med oss om du lurer på hvilket nivå din datter skal starte på/hører til.